כדי לשדרג כל טונה, פטריות או אפילו תירס, ובעיקר כדי שיהיו עוד דברים טובים להכניס לגונקאן סושי שאנחנו מגלגלים בסנדת סושי של על קצה המקלות, אני תמיד מביאה מיונז חריף.
ביפן, הייתי אוכלת אודון (אטריות יפניות רחבות) בתור תחליף לפסטה ומטבלת לי אותם בפטריות שיטאקה טריות מטוגנות בחמאה…. מעדן – אבל כל יפני שבמקרה ראה זאת חטף חום קל.
גם לי זה קרה עם גרסאות יפניות לאוכל מערבי,לדוגמא כשנכנסתי לחנות פלאפל ביפן, ואחרי שהכינו לי את המנה הגיע בסוף שלב הרוטב הסמיך …מיונז?" שאל אותי המוכר. חטפתי חום וסרבתי באדיבות וזה לא אישי, הם מוסיפים מיונז גם לפיצה.
ובכן, המתכון הזה הוא עיבוד למתכון אחר למיונז חריף המשלב בתוכו גם את השום והג'ינג'ר, אשר ניתן לערבב ישירות לתוך הטונה הקצוצה ולא לתוך הרוטב, וזה עובד יפה גם ככה,לסדנת סושי אני מביאה את הגרסא הזו, וכל אחד מוזמן להוסיף לפי טעמו
שלוש עד חמש כפות מיונז יפני, או רגיל
כף אחת תמצית שייטאקה
כף אחת רסק עגבניות
רבע כפית פפריקה חריפה או צ'ילי
ארבע כפות שמן שומשום
שן או שתיים שום כתוש
חצי ס"מ ג'ינג'ר מגורר
מערבבים הכל יחד ונהנים
בא לכם לשמוע את הכל בLIVE? הזמינו לכם חווייה יפנית ייחודית סדנאות והרצאות- צור קשר עכשי