בחרתי להכין אטריות אודון טריות, מפני שהן עסיסיות, נעימות, ואין כמעט מישהו שלא אוהן אותן (אלא אם כן, כנראה, הוא מתחרה בתכנית טלויזיה). תשאלו כל מי שהיה ביפן ותראו את הגעגוע עולה על פניו כשהוא נזכר באודון טרי לארוחת צהריים.
את האודון בחרתי להגיש עם רוטב אחר, כי ביפן נגיש אותם בדרך כלל בתוך מרק, או לחלופין עם TSUYU, רוטב קליל המוכן מסויה מטובלת, המאפשר להינות ממרקם אטריות האודון מבלי להעמיס עליהן מידי.
אטריות אודאון, עם אננס, פלפל חריף וטופו ברוטב פינקולדה
הכנה:
לרוטב:
מטגנים בצל עד להזהבה
קוצצים שום ומטגנים עם הבצל
מוסיפים פלפל אדום חריף
מוספים אננס חתוך, ללא הנוזלים
מוסיפים נוזלים, חלב קוקוס, ומעט קורנפלור. מרתיחים
אודון:
על קילו קמח מוסיפים כוס מים וכפית מלח. כמות המים אמורה ליצור בצק קשה מאוד, אז אין ברירה אלה להשתמש בכל משקל הגוף מכניסים את הבצק לתוך שקית, ולשים באמצעות הרגליים. לאחר הלישה, מניחים לכמה שעות בצד, לשים שוב, מרדדים עם הרבה קמח וחותכים לאטריות רחבות מבשלים בהרבה מים עד שהאטריה עסיסית. ביפן מגישים בדרך כלל עם מרק, או לחלופין עם TSUYU, רוטב סויה קליל ומטובל.
ככה זה נראה מצולם – וידאו שמדגים הכנת אטריות אודון
לחלופין -אטריות משקית – מרתיחים מים ומבשלים
טופו: לייבש את הטופו
טיגון קל עד שמזהיב
לרוטב :
מערבבים חלק אחד רוטב סויה, חלק אחד מים, שליש סוכר חום, מטבלים בשום, וג'ינג'ר טרי. ממיסים פנימה כף קורנפלור ומוסיפים לטופו לבישול מהיר לפני ההגשה.
הינה הכתבה גם מפייסבוק עלי בתכנית בואו לאכול איתי